Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Στην Αθήνα ταξίδεψε η Έκθεση Φωτογραφίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης



Η Αθήνα αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό της Έκθεσης Φωτογραφίας «Βία κατά των Γυναικών: Η λέξη που δε λες…» του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Κατόπιν προσκλήσεως της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, κας Φωτεινής Κούβελα, η εν λόγω Έκθεση φιλοξενήθηκε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, με αφορμή τη διημερίδα με τίτλο «Η λειτουργία του δικτύου της ΓΓΙΦ: τεκμήριο μιας αναγκαιότητας» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι με μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας. Πρόκειται για πορτρέτα γυναικών, οι οποίες φωτογραφήθηκαν εθελοντικά με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών που την υφίστανται. 

Ο φωτογράφος Δημήτρης Αλεξούδης, πραγματοποίησε αφιλοκερδώς την φωτογράφιση, αποτυπώνοντας σε 22 ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες τον γυναικείο πόνο, την απομόνωση και τη μοναξιά, εκπέμποντας δυνατά μηνύματα προς τον επισκέπτη της εν λόγω έκθεσης. Ο κ. Αλεξούδης επικεντρώνει την προσοχή του στο βλέμμα των γυναικών, αποτυπώνοντας με τον τρόπο αυτόν την εσωτερική αναστάτωση των γυναικών-θυμάτων βίας. Το μακιγιάζ που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το προσωπικό του καταστήματος SEPHORA Αλεξανδρούπολης και η εκφραστικότητα των γυναικών/εθελοντριών που δέχτηκαν να συμμετέχουν στη φωτογράφιση, συνέβαλαν σημαντικά στην ποιότητα του αποτελέσματος. 

Ευχαριστούμε θερμά την κα Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων για την πρόσκληση και για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και όλους εκείνους που συνέβαλαν τα μέγιστα για να υλοποιηθεί η εν λόγω Έκθεση Φωτογραφίας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου