Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Συνεργασία Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων και ΟΑΕΔ

📌Στην τροποποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης και επιχειρηματικότητας που υλοποιεί προχώρησε ο ΟΑΕΔ, προκειμένου να στηρίξει τις άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη ΓΓΟΠΙΦ, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε:
☑️να αυξήσει τη μοριοδότηση των γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας κατά 40% στο βελτιωμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για ανέργους που διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.
☑️ να εντάξει για πρώτη φορά τις άνεργες γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Μέσω του προγράμματος αυτού, επιχορηγείται για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού) έως 800 € μηνιαίως για θέση πλήρους απασχόλησης και έως 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και από επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.
Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του ΟΑΕΔ, η ΓΓΟΠΙΦ, Μαρία Συρεγγέλα δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την άμεση ανταπόκριση στο σχετικό αίτημα της ΓΓΟΠΙΦ. Μέσα από τη σύμπραξη αυτή, υποστηρίζουμε τις γυναίκες θύματα βίας να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής στα χέρια τους και ευελπιστώ ότι η αγαστή μας συνεργασία θα διευρυνθεί με στόχο την ενίσχυση των γυναικών στην αγορά εργασίας, συνολικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου