Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Παρέμβαση του Συμβουλευτικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης στο Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη Βία κατά των Γυναικών



Ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Γυναίκες στη Σκιά της Βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών» που πραγματοποίησε στην Αλεξανδρούπολη η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και την Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Συνέδριο διεξήχθη στις 28,29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο (Πλαιταίων & Αμφιπόλεως), με σκοπό την ανάδειξη των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που απορρέουν από την υποτίμηση του προσώπου της γυναίκας (ενδοοικογενειακή βία, στερεότυπα και προκαταλήψεις που συνδέονται με το ρόλο των φύλων στην οικογένεια και την κοινωνία, trafficking, συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής). Για πρώτη φορά Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι Θεολόγοι συζήτησαν από κοινού στο ίδιο τραπέζι για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή και το κοινωνικό ζήτημα της έμφυλης βίας.
Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, όπως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο Δρ Θεολογίας και ο Σοφιολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου κ. Οσμάν Χαμζά, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, καθώς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος με Παρέμβαση στην ενότητα της «Ενδοοικογενειακής Βίας».
Συγχαρητήρια τόσο στους εισηγητές για τις πραγματικά ενδιαφέρουσες ομιλίες όσο και στους διοργανωτές για την πρόσκληση, τη θερμή φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση.

*Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στον κ. Γιάννη Ναλμπάντη, Δημοσιογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου