Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Θετικός ο απολογισμός για την Έκθεση Φωτογραφίας «Βία κατά των Γυναικών: Η λέξη που δε λες…»



Από επιτυχία στέφθηκε η Έκθεση Φωτογραφίας «Βία κατά των Γυναικών: Η λέξη που δε λες…» που πραγματοποιήθηκε στις 30 & 31 Αυγούστου 2018 στο προαύλιο του Νομαρχείου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πέντε (5) χρόνων λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο της έκθεσης και να έρθουν αντιμέτωποι με μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας. Πρόκειται για 22 ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες, οι οποίες επικεντρώνονται στο βλέμμα των γυναικών, αποτυπώνοντας τον πόνο, το φόβο, την απομόνωση και τη μοναξιά, εκπέμποντας δυνατά μηνύματα προς τον επισκέπτη της εν λόγω έκθεσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Αλεξούδη, Φωτογράφο, ο οποίος πραγματοποίησε αφιλοκερδώς τη φωτογράφιση στο studio Alexoudis Photography, καθώς και το προσωπικό του καταστήματος Sephora Αλεξανδρούπολης που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το μακιγιάζ των γυναικών που συμμετείχαν στη φωτογράφιση. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την κα Θάλεια Δούκα, την κα Δέσποινα Γιαννάκου, την κα Ελένη Ταμαζιάν και την κα Στεφανία Φέτση που μας εμπιστεύθηκαν και δέχθηκαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στη φωτογράφιση. Τέλος, ευχαριστούμε το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου του Νομαρχείου όπου διεξήχθη η εν λόγω εκδήλωση.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου