Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

8+1 Γυναίκες Δεν Κλείνουν τα Μάτια τους στη Βία κατά των Γυναικών



«Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών»

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης συνεχίζουν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για πέμπτη ημέρα και έχουν την τιμή να φιλοξενούν την κα Μακρή. Η Καίτη Μακρή εργάζεται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από το 1983, για την διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, τις Δημόσιες Σχέσεις και πρόσφατα για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης. Μέσα από τον θεσμό των ΚΕΠ εργάστηκε με επιτυχία για τον εκσυγχρονισμό της τοπικής δημόσιας διοίκησης αναλαμβάνοντας την Διεύθυνση από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του στην πόλη μας, ενώ αμέσως μετά συνεισέφερε καθοριστικά στην ίδρυση και λειτουργία του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης οργανώνοντας δράσεις που καταξίωσαν και εδραίωσαν το πνεύμα του Εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία. Η κα Μακρή συμμετέχει στη διοίκηση του Πανελλαδικού Συλλόγου  «SOSTE Τροχαία Εγκλήματα»  με δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα για την οδική ασφάλεια και την υποστήριξη Οικογενειών με Θύματα από Τροχαίο, καθώς και πλούσια εξωστρεφή πολιτική με συμμετοχή σε παγκόσμιες συναντήσεις για τον σκοπό αυτόν. Η ίδια δραστηριοποιείται έντονα από το 2011 μετά την απώλεια σε τροχαίο, του 20χρονου γιού της Στράτου λίγο πριν ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία. Είναι Ηθοποιός του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης από το 2008 και από οικογενειακής παραδόσεως ερμηνεύτρια τραγουδιών κυρίως Μικρασιατικής Μουσικής Παράδοσης. Είναι, επίσης, μητέρα του Πασχάλη Φούσκα.

Καίτη Μακρή: «Ποτέ η Βία δεν γνώρισε αποδοχή αληθινή από τις καρδιές των ανθρώπων και αυτή είναι η πιο ουσιαστική αλήθεια. Η βία δεν μας ανήκει ούτε της ανήκουμε ως οντότητες. Κατάφερε όμως να μεθοδεύσει συμπεριφορές, να καταστρέψει ψυχές και να εξοντώσει  το νόημα της ύπαρξης πολλών ανθρώπων που πάνω τους έριξε τον μανδύα της είτε επιδεικτικά, είτε ύπουλα ή κάποιες φορές εκκωφαντικά αθόρυβα και αποπνικτικά, σε σπίτια ανομολόγητα μέσα. Στιγμάτισε ανίερα, σχέσεις ιερές. Η Βία κατά των Γυναικών, η Ενδοοικογενειακή Βία, κυρίως, είναι βία που απορρέει από, αλλά και εκφράζεται με, πολλές μορφές. Αφορά στην μάνα, στην αδερφή, στην φίλη, στην ερωμένη, στην αδυναμία εναρμόνισης με την αλήθεια και το φως, στην άρνηση αποδοχής του εαυτού, στην Αγάπη.
Γιατί  Αποδοχή και Αγάπη είναι η ίδια η Γυναίκα! Η ευαίσθητη πολυπλοκότητά της και η ζωογόνος συμπόνια και συγχώρεσή  της, και η δυνατότητά της να εκτίθεται δεν είναι ασάφεια και αδυναμία αλλά κραταιός μηχανισμός της Γυναίκας για την προστασία των  ανθρώπων της, απαλλαγμένη από κάθε κακία και η ίδια όπως οφείλει, όταν καταφέρνει να κινεί το σύμπαν.
Μην αφήσετε την Αγάπη να βασανίζεται. Αν γίνετε μάρτυρας Βίας και κακοποίησης εναντίον της αποτραβήξτε την παλάμη σας μπροστά από το στόμα σας και μιλήστε! Ανοίξτε τα βλέφαρά σας και την φωνή σας και φωνάξτε. Απευθυνθείτε στους ειδικούς.
Μην αφήσετε την Αγάπη να βασανίζεται. Πάρτε θέση στο κοινωνικό πρόβλημα που ξετυλίγεται μπροστά σας. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στο μεγάλο σχέδιο της ισότιμης και δημιουργικής ζωής αλλιώς δεν θα φθάσουμε στην Μεγαλειώδη Απλότητα».

1 σχόλιο:

  1. Γειά σου; Χρειάζεστε επείγοντα δάνειο; Το όνομά μου είναι Emily's Gibbon, είμαι ο οικονομικός διευθυντής της Novelty Finance. Έχω αντιληφθεί ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εταιρεία μου (Novelty Finance) είναι εδώ για να σας παρέχει και να σας βοηθήσει με το δάνειο που χρειάζεστε

    Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε ένα απροσδόκητο έξοδο να αντιμετωπίσετε, ένα δάνειο από τη NOVELTY FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να το πραγματοποιήσετε.

    Η NOVELTY FINANCE είναι ευέλικτη: μπορείτε να δανειστείτε έως και πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €), με κατάλληλες περιόδους αποπληρωμής που κυμαίνονται από 6 μήνες έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων εξυγίανσης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τις περιστάσεις σας με επιτόκιο 3%.

    Αυτό που παίρνεις:
     Άμεση πρόσβαση στα κεφάλαιά σας μετά την έγκριση
     Ανταγωνιστικά επιτόκια
     Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
     Η δυνατότητα να εξοφλήσετε το δάνειό σας πιο γρήγορα (οι επιπλέον πληρωμές μειώνουν το ποσό του κεφαλαίου του δανείου)
     Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε πρόσθετα κεφάλαια
     Η πρώτη σας αποπληρωμή του δανείου ξεκινά σε έξι μήνες μετά την έγκριση.

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Επιχειρήσεις ή άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με την Novelty Finance και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ EMAIL στη διεύθυνση: noveltyfinances@gmail.com

    Εφαρμογή T&C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή