Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

8+1 Γυναίκες μιλούν για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας



«Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών»

Στα πλαίσια της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, που εγκαινιάσθηκε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3), για τις επόμενες 8+1 ημέρες παρουσιάζονται οι 8+1 γυναίκες που συμμετέχουν στην εκστρατεία και μοιράζονται το δικό τους κοινωνικό μήνυμα για το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης σας καλούν να γίνετε κοινωνοί αυτού του μηνύματος και, γιατί όχι, να λάβετε μέρος στην εκστρατεία, κρατώντας και εσείς το πλακάτ με το σύνθημα «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

Είναι χαρά και τιμή μας να εγκαινιάζει την εκστρατεία η Παναγιώτα Παρδαλίδου,  Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης από το 2004. Η κα Παρδαλίδου επί 37 χρόνια διετέλεσε δικαστικός υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πρόσφατα ορίστηκε εκπρόσωπος του Παραρτήματος της ΕΓΕ στη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι παντρεμένη,  έχει τρία παιδιά, ενώ έχει και τρία εγγόνια.



«Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, δεν υφίσταται αν γυρίσουμε το κεφάλι μας δεξιά, όταν γνωρίζουμε ότι στην άλλη πλευρά, υπάρχουν παιδιά, κοπέλες, γυναίκες, ηλικιωμένες, που δεν έχουν καμία αξία, καμία υπόσταση μέσα στην κοινωνία. Μέρες σαν την 8η του Μάρτη, δεν είναι μέρες γιορτής αλλά μέρες, που πρέπει να μας προβληματίσουν για το μέλλον του κόσμου. Πώς μπορούμε να γιορτάσουμε τις μάχες που έχουμε κερδίσει, όταν υπάρχουν ακόμα ανοιχτές πληγές που αιμορραγούν; Όταν εκατομμύρια γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, γίνονται θύματα πολιτισμικών και κοινωνικών «εθίμων», αγοράζονται – πωλούνται και ενοικιάζονται από κυκλώματα πορνείας; Πώς μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία, ισότητα, ιδανικά και πάνω απ’ όλα, για ανθρώπινα δικαιώματα, σ’ έναν απάνθρωπο κόσμο; Αν είναι να δώσουμε έναν αγώνα, τότε ας παραδειγματιστούμε από τις νίκες των προηγούμενων γενιών κι ας συσπειρωθούμε για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο, για τις κοπέλες που δεν μπορούν, για τις γυναίκες που φοβούνται.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «Δεν υπάρχει κοινωνική απελευθέρωση χωρίς τη γυναικεία απελευθέρωση και Δεν υπάρχει γυναικεία απελευθέρωση χωρίς την κοινωνική απελευθέρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου