Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

8+1 Γυναίκες ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



«Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών»

Τη δεύτερη ημέρα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, είναι τιμή μας να φιλοξενούμε την κα Γεωργία Νικολάου. Η Γεωργία Νικολάου - Μαυρανεζούλη γεννήθηκε στο Κατσαρού Μεσσηνίας. Το 1969 εγγράφηκε στη Φιλοσοφική Σχολή και από το 1973 είναι πτυχιούχος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε στο Νομό Έβρου ως εκπαιδευτικός από το 1975 στα Δίκαια, στα Λάβαρα, στις Φέρες και στην Αλεξανδρούπολη. Από το 1999 ασκεί καθήκοντα Διευθύντριας στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης "Δόμνα Βισβίζη". Υπήρξε αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Η Γεωργία Νικολάου συμμετείχε ενεργά: στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξ/πολης., στη διοργάνωση περιφερειακών Καλλιτεχνικών Μαθητικών Αγώνων Θεάτρου-Μουσικής-Ζωγραφικής με τις αντίστοιχες ομάδες του 3ου Γυμνασίου με πολλές διακρίσεις, στην πραγματοποίηση ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο σχολείο, στην Επιτροπή Ιστορικού Αρχείου, στην Νομαρχιακή Επιτροπή Ισότητας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α' ΕΛΜΕ Ν.Έβρου, του Συνδέσμου Φιλολόγων και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων. Ζει στην Αλεξανδρούπολη από το 1974 με το σύζυγό της Κωνσταντίνο Μαυρανεζούλη με τον οποίο απέκτησε δυο παιδιά.
Γεωργία Νικολάου

«Στους μεγαλύτερους θα έλεγα «Μεγαλώστε θυγατέρες που να αγαπούν και να σέβονται τον  εαυτό τους. Διδάξτε στους γιους σας να σέβονται τις γυναίκες τους».

Στους μικρότερους θα έλεγα «Χαρείτε τη ζωή. Σεβαστείτε την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του συντρόφου σας. Απολαύστε την οικειότητα και τη συντροφικότητα στη σχέση σας».

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε:
  • Να υπερασπιστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,
  • Να προστατεύσουμε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα,
  • Να κυβερνήσουμε τις ζωές μας,
  • Να νικήσουμε το φόβο,
  • Να σπάσουμε τη σιωπή,
  • Να αγωνιστούμε για μια ζωή χωρίς βία,
  • Να αλλάξουμε τη νοοτροπία που καλλιεργεί και ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου