Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Το μήνυμα της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα από την Αλεξανδρούπολη


Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 δόθηκε συνέντευξη τύπου από την Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, την Κοινωνική Λειτουργό του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Χριστίνα Γκασίδου και την Διοικητική Υπάλληλο του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και τη συμμετοχή της στο 2ο Διήμερο Φεστιβάλ «Ο Φάρος της Ισότητας» που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, η κα Συρεγγέλα αναφέρθηκε τόσο στις σημαντικές δράσεις που γίνονται στην Περιφέρεια της χώρας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για το ζήτημα της έμφυλης βίας όσο και στη σπουδαιότητα του έργου των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων των Δήμων. Αναφέρθηκε στα όσα ορίζει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία έχει κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, για να γνωστοποιήσει στη συνέχεια τη δημιουργία 73 τμημάτων Ενδοοικογενειακής Βίας σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις, με εκπαιδευμένους/ες αστυνομικούς όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες που υφίστανται βία. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τα παραπάνω εργαλεία θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματική «απόδραση» των γυναικών-θυμάτων βίας από το κακοποιητικό περιβάλλον.
Η κα Βασιλική Γαντά, Διοικητική Υπάλληλος του μοναδικού Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης που λειτουργεί στο Δήμο Κομοτηνής, επισήμανε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα, καθώς και την πολλαπλή στήριξη που δέχθηκαν οι περισσότερες από 161 γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους που φιλοξενήθηκαν από το 2014 στη δομή. Πρόκειται για ένα ασφαλές καταφύγιο για τις γυναίκες-θύματα βίας που στοχεύει στην άμεση και αποτελεσματική στήριξη/ενδυνάμωσή τους, ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν οριστικά από το βίαιο περιβάλλον και να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.
Από την πλευρά της, η κα Χριστίνα Γκασίδου, Κοινωνική Λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης καλωσόρισε τους εκλεκτούς/ές καλεσμένους/ες στη συνέντευξη τύπου, καθώς και τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ. Στη συνέχεια και με αφορμή τη συμπλήρωση των έξι (6) χρόνων λειτουργίας του Κέντρου, αναφέρθηκε τόσο στο έργο της δομής όσο και στο πρόγραμμα του 2ου Διήμερου Φεστιβάλ «Ο Φάρος της Ισότητας» που αποτελεί το επιστέγασμα των εκδηλώσεων του Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους παρευρισκόμενους στη συνέντευξη τύπου για την ευαισθησία με την οποία προβάλλουν πάντα το ζήτημα της έμφυλης βίας και την έμπρακτη στήριξη του κοινωνικού μας έργου, ελπίζοντας να σας έχουμε αρωγούς και σε επόμενες δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου