Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Στην Καβάλα ταξίδεψε η Έκθεση Φωτογραφίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης




Η Καβάλα αποτέλεσε άλλον έναν σημαντικό σταθμό της Έκθεσης Φωτογραφίας «Βία κατά των Γυναικών: Η λέξη που δε λες…» του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Κατόπιν προσκλήσεως της Προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας, κας Ευαγγελίας Οικονομίδου, η εν λόγω Έκθεση φιλοξενήθηκε στις 09 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, με αφορμή την εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα: «Η Βία κατά των Γυναικών – Μορφές και κοινωνικές προεκτάσεις» που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας. Οι παρευρισκόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι/ες με μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας. Πρόκειται για πορτρέτα γυναικών, οι οποίες φωτογραφήθηκαν εθελοντικά με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών που την υφίστανται.
Ο φωτογράφος Δημήτρης Αλεξούδης επικεντρώνει την προσοχή του στο βλέμμα των γυναικών, αποτυπώνοντας με τον τρόπο αυτόν, σε 22 ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες, την εσωτερική αναστάτωση των γυναικών-θυμάτων βία, εκπέμποντας δυνατά μηνύματα προς τον/την επισκέπτη/τρια της εν λόγω έκθεσης. Το μακιγιάζ που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το προσωπικό του καταστήματος SEPHORA Αλεξανδρούπολης και η εκφραστικότητα των γυναικών/εθελοντριών που δέχτηκαν να συμμετέχουν στη φωτογράφιση, συνέβαλαν σημαντικά στην ποιότητα του αποτελέσματος. 

 Ευχαριστούμε θερμά την κα Ευαγγελία Οικονομίδου, Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας για την πρόσκληση και για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και όλους εκείνους που συνέβαλαν τα μέγιστα για να υλοποιηθεί η εν λόγω Έκθεση Φωτογραφίας.    
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου