Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ενημερωτική εκδήλωση στα μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης Γυναικών Αλεξανδρούπολης


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυκοινωνικού Δήμου Αλεξανδρούπολης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), πραγματοποιήσαμε ενημερωτική εκδήλωση στα μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης Γυναικών. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και συγκαταλέγεται στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας γύρω από τα ζητήματα της έμφυλης βίας, καθώς και στην πρόληψη του φαινομένου σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Βιτρίνα», σε σκηνοθεσία Μαρίας Βίτσα και βιντεογράφηση του Αλέξη Καδόγλου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, βασισμένο σε ένα κοινωνικό πείραμα του Συμβουλευτικού Κέντρου που έλαβε χώρα σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης και το οποίο αποκαλύπτει σταδιακά και με τρόπο που «σοκάρει» το κοινωνικό φαινόμενο της έμφυλης βίας.
Παρούσα και η σκηνοθέτρια Μαρία Βίτσα, καλεσμένη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας και της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, η οποία μίλησε, μετά το τέλος της προβολής, για την αφορμή πίσω από την απόφαση για τη δημιουργία του εν λόγω ντοκιμαντέρ και μοιράστηκε με το κοινό τα συναισθήματα και τις σκέψεις της καθ’ όλη τη διάρκεια σχεδιασμού και υλοποίησης του κοινωνικού πειράματος.  
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο την κα Παναγιώτα Παρδαλίδου-Δουλάμη, Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και την κα Δόμνα Χαρνίδου, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικών Προγραμμάτων και Δράσεων για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα όσο και τα μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης Γυναικών του Πολυκοινωνικού για την άψογη φιλοξενία και το αυξημένο ενδιαφέρον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου