Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Εκστρατεία με σύνθημα «ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης προγραμματίζει δράσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα που αφορούν την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Αρχικά, ενεργοποιείται η τρίτη φάση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών», κατά την οποία δημοσιεύονται οι φωτογραφίες γυναικών και αντρών της Αλεξανδρούπολης με το κοινωνικό μήνυμα «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου έχουν την τιμή να φιλοξενούν την Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και πολύτεκνη μητέρα κα Βρετοπούλου Ματσά Όλγα, με την ακόλουθη τοποθέτηση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:
Η γυναίκα, η μητέρα, η σύζυγος, η εργαζόμενη, που προσπαθεί σε ένα εικοσιτετράωρο να αντεπεξέλθει σε όλους της τους ρόλους αξίζει το σεβασμό όλων. Η μοναδική της ανταμοιβή είναι η αγάπη που εισπράττει από τα άτομα που την περιστοιχίζουν και κανενός είδους βία δεν θα πρέπει να την αγγίζει. Πρέπει, ο καθένας από την πλευρά του, να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα αυτού του προσώπου που μας φέρνει στο κόσμο και μας διδάσκει τις αξίες της ζωής. Λέμε ένα δυνατό ΟΧΙ κατά της ΒΙΑΣ εναντίον των γυναικών και καταγγέλλουμε τον καθένα που καταπατά το δικαίωμα της στη ζωή.” 
Βρετοπούλου Ματσά Όλγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου