Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Εκστρατεία με σύνθημα «ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης προγραμματίζει δράσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα που αφορούν την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Αρχικά, ενεργοποιείται η τρίτη φάση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών», κατά την οποία δημοσιεύονται οι φωτογραφίες γυναικών και αντρών της Αλεξανδρούπολης με το κοινωνικό μήνυμα «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου έχουν την τιμή να φιλοξενούνε την εκπαιδευτικό κα. Χρυσή Δεβετζή, με την ακόλουθη τοποθέτηση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:

Το φαινόμενο της γυναικείας κακοποίησης θεωρώ ότι εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της υποβάθμισης των ηθικών αξιών και του παραγκωνισμού της ανθρώπινης ζωής. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση του φαινομένου τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλώντας για κακοποίηση το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει συνειρμικά στη σωματική βία είτε μέσα στην οικογένεια είτε στο χώρο εργασίας. Η βία, ωστόσο, μπορεί να λειτουργεί εξίσου ισοπεδωτικά στον ψυχισμό μιας γυναίκας όταν είναι λεκτική, ψυχολογική ή σεξουαλική. Και πολλές φορές τα τραύματα που δεν είναι εμφανή επουλώνονται πολύ δυσκολότερα από τους μώλωπες...
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως οι ανθρώπινες σχέσεις συνάπτονται και πρέπει να βασίζονται στις έννοιες του σεβασμού, της υποστήριξης, του θαυμασμού, της ελεύθερης αυτοδιάθεσης και της εκτίμησης. Η πραγματική αγάπη δεν σχετίζεται με την υποτίμηση, τις προσβολές, την καταπίεση, το συνεχή έλεγχο, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την κακοποίηση.” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου