Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Εκστρατεία με σύνθημα «ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης προγραμματίζει δράσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα που αφορούν την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Αρχικά, ενεργοποιείται η τρίτη φάση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών», κατά την οποία δημοσιεύονται οι φωτογραφίες γυναικών και αντρών της Αλεξανδρούπολης με το κοινωνικό μήνυμα «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου έχουν την τιμή να φιλοξενούν την Κοινωνική Λειτουργό – Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης κα. Σοφία Χύτου, με την ακόλουθη τοποθέτηση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:


“Η ενδοοικογενειακή βία αναφέρεται συνήθως στην κακοποίηση των γυναικών από τους συζύγους τους ή και την κακοποίηση των παιδιών από τους γονείς. Η 25η Νοεμβρίου έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Μια Παγκόσμια Ημέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν δεχτεί είτε λεκτική είτε σωματική άσκηση βίας. Γυναίκες οι οποίες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οίκτο αλλά με στοργή και αγάπη από όλη την κοινωνία. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο δυστυχώς εξαιτίας της οικονομικής δίνης αλλά και άλλων παραγόντων έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η άσκηση βίας είναι έγκλημα και τιμωρείται με Νόμο. Θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να τολμήσουν να μιλήσουν. Άλλωστε όπως αναφέρει και το σύνθημα του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη». Ευχής έργον θα ήταν στο μέλλον να μιλάμε μόνο για πρόληψη και λιγότερο για την αντιμετώπιση της βίας που έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας.” 
Σοφία Χύτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου