Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Εκστρατεία με σύνθημα «ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης προγραμματίζει δράσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρου του μήνα που αφορούν την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Αρχικά, ενεργοποιείται η τρίτη φάση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Απ-οχτώ Μηδενική Ανοχή στη Βία κατά των Γυναικών», κατά την οποία δημοσιεύονται οι φωτογραφίες γυναικών και αντρών της Αλεξανδρούπολης με το κοινωνικό μήνυμα «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου έχουν την τιμή να φιλοξενούν τη Θεολόγο-Κοινωνιολόγο και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Μέριμνας και Αλληλεγγύης κα Κωνσταντίνα Βασιλειάδου, με την ακόλουθη τοποθέτηση για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:
Μέσα σε ένα κόσμο που διψάει για κοινωνική δικαιοσύνη, το γλυκό πρόσωπο της γυναίκας φαντάζει ανίσχυρο στα τεράστια κύματα βίας που καθημερινά έχει να αποκρούσει. Τίποτα πιο επικίνδυνο απο το ίδιο το φαινομενικά "ακίνδυνο" ... Αυτό, που κρύβεται στις βίαιες συμπεριφορές, στα βίαια βλέμματα, τις βίαιες υποσχέσεις και την βίαιη γλώσσα. Η βία επάνω στις γυναίκες συνήθως ξεκινά ανείπωτα και όταν φτάσει να αφήσει τα σημάδια στο σώμα, είναι πια ριζωμένη καλά μέσα στην ψυχή. Φροντίστε την γυναίκα, αγκαλιάστε την. Απο τη στιγμή της γέννησής της έχει επωμισθεί με χίλιους δυο ρόλους γεμάτους κοινωνικά στερεότυπα, αμφισβητήσεις, αποκλεισμούς και δύσβατους δρόμους. Ο Απόστολος Παύλος, είπε κάποτε: « Ο Θεός μας έχει καλέσει εν ειρήνη. Γιατί, πού ξέρεις, γυναίκα, αν δεν σώσεις τον άντρα; Ή πού ξέρεις, άνδρα, αν δεν σώσεις τη γυναίκα;…» 
Αγαπήστε το, αυτό, το γλυκό πρόσωπο της γυναίκας ... ” 
Κωνσταντίνα Βασιλειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου