Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση φωτογραφίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών αναφορικά με το κοινωνικό ζήτημα της έμφυλης βίας. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και περιλαμβάνει πορτρέτα γυναικών, οι οποίες φωτογραφήθηκαν εθελοντικά με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών που την υφίστανται.

Ο φωτογράφος Δημήτρης Αλεξούδης, πραγματοποίησε αφιλοκερδώς την φωτογράφιση, αποτυπώνοντας σε 24 ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες τον γυναικείο πόνο, την απομόνωση και τη μοναξιά, εκπέμποντας δυνατά μηνύματα προς τον επισκέπτη της εν λόγω έκθεσης. Ο κ. Αλεξούδης επικεντρώνει την προσοχή του στο βλέμμα των γυναικών, αποτυπώνοντας με τον τρόπο αυτόν την εσωτερική αναστάτωση των γυναικών-θυμάτων βίας. Το μακιγιάζ που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το προσωπικό του καταστήματος SEPHORA και η εκφραστικότητα των γυναικών/εθελοντριών που δέχτηκαν να συμμετέχουν στη φωτογράφιση, συνέβαλαν σημαντικά στην ποιότητα του αποτελέσματος. 


Η Έκθεση Φωτογραφίας θα φιλοξενηθεί στη σοφίτα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης και θα είναι ανοικτή στο κοινό έως και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και ώρες επισκέψεων 11:00-13:00 και 19:00-21:00 καθημερινά. Στις παραπάνω ώρες, θα υπάρχει στο χώρο της έκθεσης κάποιο στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου με σκοπό την ξενάγηση και ενημέρωση των πολιτών. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου