Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήσαμε την επετειακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με τίτλο: «Βία κατά των Γυναικών: Η λέξη που δε λες…», η οποία φιλοξενήθηκε στον όμορφο και ζεστό χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, οι εξαιρετικοί εισηγητές κατάφεραν να φωτίσουν τις περισσότερες πτυχές του  κοινωνικού φαινομένου της έμφυλης βίας και να αποτυπώσουν τις πραγματικές διαστάσεις του τόσο στη χώρα μας όσο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Έβρου.


Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο σύνολο δράσεων που πραγματοποιούμε με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το ζήτημα της έμφυλης βίας και ειδικότερα, στην εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Μαρία Κουρτίδου, Παιδοψυχολόγο του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής, την κα Παναγιώτα Παρδαλίδου-Δουλάμη, Πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης και φυσικά την κα Ευγενία Τσαντσάνη, Βοηθό Νοσηλευτή και εξυπηρετούμενη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την εμπιστοσύνη που δείξανε στο Συμβουλευτικό Κέντρο και την άμεση αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχουν ως ομιλητές στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους/τις εθελοντές/ντριες για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση για το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

*Ευχαριστούμε το ραδιοφωνικό σταθμό maximum fm 93,6 για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και το φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου