Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Εκδήλωση στην Ορεστιάδα για την βία κατά των γυναικών

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 είχαμε τη χαρά να βρεθούμε κοντά στους πολίτες του Δήμου Ορεστιάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, στα πλαίσια ενημερωτικής ομιλίας με θέμα: «Βία κατά των γυναικών: Πρόληψη και αντιμετώπιση». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσπαθήσαμε να φωτίσουμε ορισμένες πτυχές του κοινωνικού φαινομένου της έμφυλης βίας και να αποτυπώσουμε τις πραγματικές διαστάσεις του τόσο στη χώρα μας όσο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Έβρου.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ορεστιάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11) και με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το ζήτημα της έμφυλης βίας και ειδικότερα, στην εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.


Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Βασίλη Μαυρίδη, Δήμαρχο Ορεστιάδας για την πρόσκληση να συμμετέχουμε ως βασικοί εισηγητές στην εν λόγω εκδήλωση, την κα Αναστασία Μαρασλή, Ψυχολόγο του Δήμου Ορεστιάδας για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, την κα Χριστίνα Κολεσίδου, Νομικό για την ευαισθησία με την οποία προβάλλει πάντα το φαινόμενο της έμφυλης βίας, καθώς και τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση για το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους. Ευελπιστούμε σε συνέχιση της καλής συνεργασίας στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου