Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015



Εκστρατεία με σύνθημα «ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
 
Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας έχουν την τιμή να φιλοξενούνε την πέμπτη ημέρα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, τoν Καθηγητή της Φαρμακολογίας στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Μανωλόπουλο. Ο κ. Μανωλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Λεόντειο  Λύκειο Πατησίων, σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και απέκτησε διδακτορικό στη Φαρμακολογία από την Ιατρική σχολή του  ιδίου Πανεπιστημίου το 1991. Μετά από οκταετή εργασία σε Πανεπιστήμια της Ολλανδίας, του Βελγίου και των ΗΠΑ, εκλέχθηκε λέκτορας στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης  και εγκαταστάθηκε στην πόλη το 1999. Έχει πάνω από 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, πολλές προσκλήσεις για ομιλίες σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμακογενετικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας.  Ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και είναι πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης από το 2011.

 
Κείμενο από τον Καθηγητή της Φαρμακολογίας στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη Μανωλόπουλο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:



 «Η βία χρειάζεται δυο για να συμβεί και δυστυχώς εμείς οι άντρες είμαστε πολύ συχνά στο ρόλο του θύτη. Η έμφυλη βία κατά των γυναικών είναι κάτι που αφορά όλη την κοινωνία, όχι μόνο κάποιες «προβληματικές» περιπτώσεις, και είναι καθήκον  όλων μας να συμβάλουμε στον περιορισμό της. Η ύπαρξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε στο έργο του, που είναι διπλό: Να συμπαρασταθεί πρακτικά και ψυχολογικά στις γυναίκες όταν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά και να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για την ύπαρξη, τη σοβαρότητα και τον κοινωνικό και ατομικό αντίκτυπο αυτού του φαινομένου. Σε τελική  ανάλυση, ο τρόπος και η αποτελεσματικότητα με την οποία μια κοινωνία διαχειρίζεται ευαίσθητα ζητήματα όπως αυτό της έμφυλης βίας κατά των γυναικών αποτελεί ένα ασφαλή δείκτη του πολιτισμικού επιπέδου της κοινωνίας αυτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου