Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Εκστρατεία με σύνθημα «ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»



Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας έχουν την τιμή να φιλοξενούνε την τρίτη ημέρα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, τoν Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς. Ο κ. Πέτροβιτς γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Νομού Έβρου. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο της Αλεξανδρούπολης και σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία.
Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής στη Θράκη σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες (Ελεύθερος Τύπος, Απογευματινή, Έθνος, Καθημερινή, Αδέσμευτος Τύπος, Ελεύθερος, Μεσημβρινή, 24 ΩΡΕΣ, Επικαιρότητα), για το Διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Assosiated Press και για το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παράλληλα, εργάστηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ως Διευθυντής Ειδήσεων και συντονιστής πολιτικών εκπομπών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) Το 2004, τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας από το Ίδρυμα Μπότση, για την ανάδειξη θεμάτων της Θράκης και τη συμβολή του στην αναβάθμιση του Τύπου της ακριτικής Ελλάδας. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 έχει εκλεγεί ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.




Κείμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Πέτροβιτς για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών:

 «Η Βία είναι απορριπτέα, κατακριτέα, σε κάθε μορφή, και απέναντι σε κάθε πρόσωπο. Οφείλουμε να μη κλείνουμε τα μάτια, να στηρίζουμε όλες τις γυναίκες που σιωπηλά υπέμειναν τις βίαιες εκδηλώσεις των «δικών» τους ανθρώπων. Η παιδεία, η μόρφωση, η σωστή καθοδήγηση και ανατροφή από την παιδική ηλικία, η εμφύσηση σεβασμού στον συνάνθρωπο, στη διαφορετικότητα, σε αξίες και ιδανικά είναι ουσιώδη. Προσωπικά, αλλά ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, στηρίζω τη σύσταση και λειτουργία υποστηρικτικών μηχανισμών για τα θύματα, όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αλεξανδρούπολης. Ο ρόλος του είναι ουσιαστικός και συμβάλει στο να εξαλειφθούν νοσηρές καταστάσεις που δεν τιμούν την κοινωνία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου