Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ένωσαν με επιτυχία τις δυνάμεις τους ενάντια στην έμφυλη βία



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Βία κατά των Γυναικών: Τα εν οίκω… εν δήμω»  που πραγματοποιήθηκε στον όμορφο και ζεστό χώρο του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κυριών & Δεσποινίδων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης.
Στο πάνελ των ομιλητών/τριών η εξαιρετική κα Λένα Σαμαρά, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, η πάντα εύστοχη και με ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα κα Ρούλα Τσιρτσίδου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Συντονίστρια της εκδήλωσης η προσιτή και πάντα ανοιχτή σε νέες ιδέες κα Μαρία Ανέστογλου, Φιλόλογος και Γραμματέας του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης. Σε μια κατάμεστη αίθουσα από κόσμο, οι εξαιρετικοί/ές εισηγητές/τριες κατάφεραν να φωτίσουν τις περισσότερες πτυχές του  κοινωνικού φαινομένου της έμφυλης βίας και να αποτυπώσουν τις πραγματικές διαστάσεις του τόσο στη χώρα μας όσο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Έβρου. Ειδικότερα, οι εποικοδομητικές συζητήσεις με αξιοσύστατες παρεμβάσεις του κοινού δημιούργησαν έναν γόνιμο διάλογο και προβληματισμό επί κομβικών ζητημάτων που άπτονται της ισότητας των φύλων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το κοινό είχε τη δυνατότητα να βιώσει δυνατά συναισθήματα από την προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Βιτρίνα», σε σκηνοθεσία Μαρίας Βίτσα και βιντεογράφηση Αλέξη Καδόγλου.
Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Επιτροπής Έβρου, εκπρόσωποι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αλλά και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων, φορέων, υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Λένα Σαμαρά, Πρόεδρο του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, την κα Ρούλα Τσιρτσίδου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, την κα Μαρία Ανέστογλου, Φιλόλογο και Γραμματέα του Συλλόγου Κυριών & Δεσποινίδων για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και την ευαισθησία με την οποία προβάλλουν πάντα το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Ευελπιστούμε σε συνέχιση της καλής συνεργασίας στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου