Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

«ΑΠ-ΟΧΤΩ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε την κα Κωνσταντίνα Κούνεβα, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Κούνεβα δέχθηκε με χαρά να φωτογραφηθεί για τις ανάγκες της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τοποθετήθηκε ενάντια στη βία κατά των γυναικών με το ακόλουθο κείμενο:

«Μπορούν να αποτραπούν περιστατικά βίας, όπως το δικό μου; Φυσικά! Με την εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης. Γιατί είναι το πρώτο δεσμευτικό, διεθνές νομικό εργαλείο κατά της βίας. 
Είναι αρκετή η επικύρωση της Σύμβασης όπως δικαίως ζητάω, ως γυναίκα και ως Ευρωβουλευτής; Φυσικά και όχι !!! Είναι απαραίτητη η αλλαγή της κουλτούρας με εκπαίδευση από μικρή ηλικία για αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των φύλων. Για να μάθουν οι άντρες πως η παραπάνω δύναμη που τους έδωσε η φύση δεν είναι για να  ασκούν βία ενάντια στις γυναίκες»



Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Κούνεβα για τη συμμετοχή της στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης, καθώς και για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία προβάλλει το κοινωνικό φαινόμενο της έμφυλης βίας. Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί την αρχή για μελλοντικές δράσεις από κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου