Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

«Βία κατά των Γυναικών: Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία»

Στην Αλεξανδρούπολη, προσκεκλημένη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε το Σάββατο (10/12/2016) η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με θέμα: «Βία κατά των Γυναικών: Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία». Η κα Κούνεβα τόνισε την επιτακτική ανάγκη επικύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα εύρεσης και άλλων επιχειρημάτων για να παρθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.


Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο σύνολο δράσεων που πραγματοποιεί το Συμβουλευτικό Κέντρο με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από το ζήτημα της έμφυλης βίας και ειδικότερα, στην εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και των κοινωνικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.


Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Κωνσταντίνα Κούνεβα για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και την ευαισθησία με την οποία προβάλλει πάντα το φαινόμενο της έμφυλης βίας. Ευελπιστούμε σε συνέχιση της καλής συνεργασίας στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου