Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

«Η Ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας»



Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννη Ζαμπούκη. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο για την έμπρακτη στήριξή του στο έργο και τη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και για την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει πάντα τα κοινωνικά ζητήματα, όπως την έμφυλη βία αλλά και τους καθημερινούς αγώνες που δίνουν οι γυναίκες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ολοκληρώθηκε με το προσωπικό μήνυμα του Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:
«Ως Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμούμε την Ημέρα της Γυναίκας αντιλαμβανόμενοι ότι η ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά απαιτεί συστηματική και επίμονη συλλογική προσπάθεια και πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην κατεύθυνση άμβλυνσης των υφιστάμενων ανισοτήτων και πολλαπλών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Δήμου Αλεξανδρούπολης με το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του, αναλαμβάνει ως κατεξοχήν αρμόδιος φορέας, την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Προγραμματίζουμε την ενίσχυση του δυναμικού του με την πρόσληψη σε έμμισθη θέση Δικηγόρου-Νομικού Συμβούλου για τη νομική υποστήριξη των περιστατικών που καταγράφονται από τη δομή».


* Στην επίσημη σελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Facebook θα βρείτε το Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου