Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Στην ερώτηση «Γιατί δεν το καταγγέλλουν οι γυναίκες που υφίστανται βία;», η απάντηση δεν είναι μόνο ο φόβος και η απειλή…



Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, στην προβολή της κοινωνικής ταινίας «Τι θα πει ο κόσμος» (2017), της σκηνοθέτιδας Ιράμ Χακ, με σκοπό να φωτιστούν ορισμένες πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια έξαρση ιδιαίτερα ανησυχητική και αναπαράγει με τον πιο δραματικό τρόπο τα διαχρονικά έμφυλα στερεότυπα.
Η σκέψη «τι θα πει ο κόσμος», σε συνδυασμό τις περισσότερες φορές με την έλλειψη υποστήριξης, τα συναισθήματα ντροπής και ενοχής, την αβεβαιότητα για το μέλλον, τα έμφυλα στερεότυπα, περιπλέκουν την προσπάθεια της γυναίκας που υφίσταται βία να «αποδράσει» από την κακοποιητική σχέση.
Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης και της Κινηματογραφικής Λέσχης Φοιτητών Αλεξανδρούπολης. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου