Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι ενημερώσεις στα σχολεία συνεχίζονται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 είχαμε τη χαρά να βρεθούμε κοντά στους μαθητές του τμήματος Α4, του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης και να πραγματοποιήσουν ενημέρωση με θέμα: «Τα όρια στις διαπροσωπικές μας σχέσεις». Οι δράσεις που αφορούν μαθητές βασίζονται πάντα σε μεθόδους βιωματικής μάθησης και ενεργητικής συμμετοχής των μαθητών και έχουν στόχο την ανάδειξη της ισότητας των δύο φύλων από τα παιδιά και τη δυνατότητα διαμόρφωσης υγιών μελλοντικών σχέσεων μεταξύ τους.
Η δράση συγκαταλέγεται στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού γύρω από τα ζητήματα της έμφυλης βίας, καθώς και στην πρόληψη του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014, δηλαδή από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου και δόθηκε μεγάλη έμφαση στα θεμέλια του συγκεκριμένου φαινομένου, στα πρώιμα στάδια της εμφάνισής του, ώστε να είναι δυνατή η λήψη μέτρων που αφορούν την πρωτογενή πρόληψη.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τόσο τον κ. Μπίκο, διευθυντή του σχολείου και την εκπαιδευτικό κα Μπιτζιμινούδη για τη φιλοξενία τους, όσο και τους μαθητές για το αυξημένο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου