Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο εργασιακής συμβουλευτικής για ανέργους

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε σεμινάριο εργασιακής συμβουλευτικής για ανέργους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος) Αλεξανδρούπολης και παρευρέθηκαν περισσότερες από 30 γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στις συζητήσεις που ακολούθησαν τις εισηγήσεις των ομιλητών, αναφορικά με τις μεθόδους αναζήτησης εργασίας, τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, την προετοιμασία για επαγγελματική συνέντευξη, τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, καθώς και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την έκδοση κάρτας ανεργίας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των νέων αρμοδιοτήτων του Συμβουλευτικού Κέντρου (παροχή εργασιακής συμβουλευτικής) που προβλέπονται μετά την ένταξή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου υποδέχεται και γυναίκες που έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, ΑμΕΑ, κλπ).


Η δράση αυτή είχε ως στόχο την υποστήριξη και κατάρτιση των ανέργων και συγκαταλέγεται στο γενικότερο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινωνίας γύρω από το κοινωνικό φαινόμενο της ανεργίας.  



Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά την κα Στέλλα Γεωργιάδου, Εργασιακή Σύμβουλο ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης, την κα Αλεξία Τριανταφυλλοπούλου, Υπεύθυνη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Αλεξανδρούπολης, τον κ. Δημήτρη Τσιτσή, Προϊστάμενο του Γραφείου Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ και την κα Κατερίνα Καζάκου, Στέλεχος Ενημέρωσης & Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης του Γραφείου Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ, για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία προσέγγισαν το κοινωνικό φαινόμενο της ανεργίας και την παροχή έμπρακτης βοήθειας και στήριξης στην προσπάθεια εξάλειψής του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου